expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Bentley značka: vznik, slavné modely a proč je prestižní


13.08.2024
 | 
6 min. čtení.

Jedna z nejvíce prestižních značek, kterou u nás můžete pořídit, je Bentley. Tato britská značka se stoletou historií představuje vrchol automobilového luxusu a už od svého vzniku si vybudovala pověst pro svá elegantní a výkonná vozidla. V tomto článku se podíváme na její historii, nejslavnější modely a to, proč je symbolem prestiže.

Založení a značky Bentley, její historie a jak začínala

Značka Bentley vznikla v roce 1919, kdy ji založil Walter Owen Bentley. Byl to vášnivý automobilový inženýr s jasnou vizí vytvořit vozidla, která budou nejen rychlá, ale zejména luxusní. První modely značky Bentley, které se objevily na cestách, si proto rychle získaly uznání pro svůj design, který vynikal nad všemi ostatními.

Jedním z nejznámějších raných úspěchů bylo nasazení a vítězství vozu Bentley na závodech Le Mans v roce 1924, což přispělo k posílení reputace.

Historie značky Bentley však nebyla zcela bez překážek. Po ekonomických problémech způsobených Velkou hospodářskou krizí ve 30. letech 20. století byla společnost nucena prodat svou nezávislost, aby se dokázala ochránit před krachem.

V roce 1931 se tak Bentley stalo součástí koncernu Rolls-Royce, což jí umožnilo přežít a dále rozvíjet filozofii kombinace luxusu s výkonem. Pod křídly Rolls-Royce se Bentley soustředilo na výrobu exkluzivních vozů, které se staly symbolem bohatství. Zároveň si značka udržela svou identitu a původní vizi vozů.

Každý nový model, který opustil výrobní linku, byl důkazem téměř úplné dokonalosti, zejména šlo-li o individuální výrobu na zakázku. Výsledkem je, že Bentley je dnes synonymem prestiže, inovací, stylu a designu ve svém segmentu.

Historické modely: Continental, Mulsanne, Azure a Turbo RL

Bentley má bohatou historii výroby vozů, které se staly ikonami automobilového světa. Mezi nimi vyčnívají Continental, Mulsanne, Azure a Turbo RL.

Continental, původně uvedený na trh již v 50. letech, se stal synonymem pro rychlost a eleganci. Tento model se během desetiletí vyvinul do několika generací, přičemž si zachoval svůj styl a pozici v segmentu tvz. grand tourerů. S moderním designem a pokročilými technologiemi se stal jednoznačnou volbou.

Mulsanne, pojmenovaný po slavné zatáčce na okruhu Le Mans, byl vlajkovou lodí Bentley v minulém století a zosobněním luxusu nejvyšší úrovně. Byl uveden v roce 1980, měl výkonný motor a samozřejmě ručně vyráběný interiér plný luxusu.

Bentley Azure, luxusní kabriolet, který se objevil v 90. letech, byl dalším mistrovským dílem. Svým elegantním designem a výjimečným zpracováním lákal ty, kteří hledali kombinaci otevřeného prostoru a luxusu. Stal se jedním z nejžádanějších modelů mezi milovníky kabrioletů, přičemž si zachoval nadčasový design.

Turbo RL, jako jeden z modelů 80. a 90. let, zase přinesl pro Bentley novou éru v oblasti výkonu. Srdcem modelu byl výkonný motor, který působil, že Turbo RL nebylo jen o luxusu, ale také o dynamice. Samozřejmě s důrazem na každý detail.

Modely dnes: Continental GT, Continental GTC, Bentayga a Flying Spur

Současná nabídka modelů značky Bentley představuje dokonalé spojení luxusu, inovace a výkonu, které oslovují i ​​ty nejnáročnější zákazníky.

Bentley Continental GT je výkonný grand tourer, který zosobňuje eleganci. S čistými liniemi a vypracovaným interiérem nabízí nezaměnitelný zážitek z jízdy, jeho silný motor a pokročilé technologie zaručují rychlost, výkon a prémiový komfort.

Pro ty, kteří touží po otevřeném prostoru, je zde Continental GTC, kabrioletová verze modelu GT. S trendy designem a výkonem nabízí možnost jízdy s větrem ve vlasech, přičemž si zachovává všechny atributy luxusu a komfortu. Jeho ručně vyrobený interiér a špičkové materiály dělají z každého okamžiku za volantem zážitek.

Bentayga, první SUV od Bentley, představuje nový přístup k luxusu na cestě i mimo ni. Tento model kombinuje robustnost SUV s elegancí. S jeho výkonem a pohodlím oslovuje ty, kteří hledají auto i do terénu, ale stále v prémiovém segmentu.

Flying Spur je definitivním vyjádřením luxusního sedanu, který spojuje výkonnost s prestiží. Jeho elegantní design a výjimečné vlastnosti z něj dělají ideální vůz pro ty, kteří hledají reprezentativní vůz. Flying Spur nabízí cestujícím bohatý a technologicky vyspělý interiér, který zaručuje, že každá jízda bude zážitkem.

Budoucnost značky Bentley, výhody, nevýhody a prestiž

Budoucnost Bentley se nese ve znamení inovací, udržitelnosti a zachování prestiže, která si vydobyla místo mezi nejluxusnějšími automobilovými výrobci na světě. Jedním ze směrů, kterým se ubírá, je elektrifikace svého portfolia.

Společnost již oznámila plány na úplný přechod na výrobu elektrických vozidel do roku 2030, přičemž se zaměřuje na vývoj modelů, které budou spojovat ikonický výkon a luxus s udržitelnými technologiemi. Tato strategie přináší výhody v podobě snížení emisí, ale zároveň platí, že cílem bude nabízet nadprůměrný dojezd.

Pokud jde o výhody, Bentley má jednoznačnou výhodu, že každý vůz je výsledkem množství hodin ruční práce, která zaručuje nejvyšší kvalitu. Toto je důvodem, proč si udržuje postavení na trhu a punc originality v prémiové třídě.

Nevýhodou důrazu na exkluzivitu je samozřejmě cena, která je pro mnohé řidiče nedosažitelná. Také platí, že design Bentley se nemusí každému líbit.

V tomto ohledu se automobilka soustředí spíše na tu konzervativnější klientelu, přičemž právě v době, když se trh s luxusními vozy mění a nové značky přinášejí inovace, Bentley může v tomto ohledu působit pozadu. Je to však jen zdání, pod luxusním konzervativním kabátem se skrývá něco, co odhalíte až v momentě jízdy.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 04.09.2024

100%
Můj první nákup a jsem spokojen
  • + Rychlost dodání
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé dodání, skvělá komunikace
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 19.09.2024

100%
Super
  • + Funguje jak má.
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku